Monday, March 4, 2013

Pepatah baru: Macam Umno jaga negara

La ni, bila seseorang, kumpulan atau institusi itu tak boleh diharap, dah mula orang kata, "macam Umno jaga negara". Umno tidak boleh diharapkan langsung menjaga negara.

Kebolehan Umno hanyalah menyerang ceramah pembangkang sampai berdarah-darah dan menyusup masuk ke dalam PAS sehingga ke peringkat paling tinggi (Teringat la pulak Presiden PAS, Timbalan Mursyidul Am PAS....ramai lagi).

Woi Umno, tak puas hati lagi?!!  Berapa orang lagi polis hampa nak bagi mati? 

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa, kerajaan kununnya bertindak hati-hati sebab penceroboh-penceroboh dari Sulu tu beragama Islam. Wow! Sebab depa tu Islam Umno buka peluang luas-luas sehingga depa dapat tembak polis-polis yang terkorban itu?

Hello, polis-polis tu bukan Islam ka?

Berapa banyak lagi nak dikorbankan nyawa polis Melayu beragama Islam, Umno oi!

Cakap nak bela Melayu, polis yang hampa korbankan kerana kelaku celaka hampa tu bukan  Melayu Islam ka, Umno oi!

Jahat sungguh la Umno ni, dah terang-terang buat salah, guna alasan Islam pulak. Memburukkan nama Islam!

Dalam status FB saya di sini, saya tanya:

Adakah benar Majlis Keselamatan Negara (MKN) dah bagi amaran mengenai perkara ini kpd kerajaan Umno BN sejak sebulan sebelum kejadian di Lahad Datu?

Umno tentu akan jawab tak benar. Apa nak heran, bohong dan mengkhianati negara sendiri dah jadi cara hidup depa.

14 comments:

  1. PAS juga bersalah sebab PAS tak hantar shotul amalnya

    ReplyDelete
  2. HEBAHAN - Salam Pak Bakaq, Link baru untuk Bloglist Malaysia ialah http://bloglist-malaysia.blogspot.com/ Terima kasih.

    ReplyDelete
  3. Salam pak bakaq, saya lama dah ikut blog pak bakaq, dan saya selalu jumpa ayat pak bakaq yang berterima kasih pada tun atas pemecatan DSAI, saya agak kiranya ada usaha2 nak tukaq calon PM, pak bakaq lah dulu yg bersetuju.. saya terkejut bila pak bakaq cantas idea tu habis-habisan.... Musykil nih....

    Maaf komen x ada kena mengena dengan posting...

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://penarikbeca15.blogspot.com/2013/02/tak-tau-nak-boh-tajuk-apa-aku-boh-tajuk.html

      kalu rajin, baca link di atas. Tuan tak perlu bijak mcm Einstein utk memahaminya...

      Delete
  4. Saya dah baca n faham, pak syeikh tentu senyum.... He.he.. maaf saja nak usik pak bakaq... Harap pak bakaq x pencen walau PR dah memerintah putrajaya....

    ReplyDelete
  5. hang sudh2la oiiii bencikan ulamak....haprak je hang ni....

    ReplyDelete
  6. Kita sama-sama nyanyi lagu ni TANYA SAMA NAJIB APA SEBAB GOYANG NANTI JAWAB NAJIB SABAH NAK HILANG kita ulang lagi.........

    ReplyDelete
  7. Pak Bakaq, Madey dah anggap pendatang sulu yg dia bagi ic tu mcm anak sendiri....hahaha..tu yg dia sayang sgt tu. Almarhum Ustaz Ibrahim Libya dan yg lain2 tu sekadar penumpang di bumi Malaya nih...

    ReplyDelete
  8. kenapa tak buat pepatah 'SEPERTI SABU MENDAPAT KU LI'
    'SEPERTI HADI BERTONGKAT CIKGU PA'
    'SEPERTI 2 HARUN BERKATA2'
    'SEPERTI TN BRAHIM BERKAKI NIK WI'
    'SEPERTI US DERIH MENGGALAS KITAB'
    Mesti best giler kalau pak bakar buat cerita ni,kalau saya nak ulas mesti jawapan nya SEPERTI BANGANGGGGGGGGG BERTONGKAT BANGANGGGGGGGGGGGGG LA JAWABNYA .
    HIHIHIHIHIHI GELI.

    ReplyDelete
  9. HEBAHAN - Salam Pak Bakaq, Link baru untuk Bloglist Malaysia ialah



    http://tunhisyamuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Salam pak bakaq, saya lama dah ikut blog pak bakaq, dan saya selalu jumpa ayat pak bakaq yang berterima kasih pada tun atas pemecatan DSAI, saya agak kiranya ada usaha2 nak tukaq calon PM, pak bakaq lah dulu yg bersetuju.. saya terkejut bila pak bakaq cantas idea tu habis-habisan.... Musykil nih....


    http://tunhisyamuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Salam pak bakaq, saya lama dah ikut blog pak bakaq, dan saya selalu jumpa ayat pak bakaq yang berterima kasih pada tun atas pemecatan DSAI, saya agak kiranya ada usaha2 nak tukaq calon PM, pak bakaq lah dulu yg bersetuju.. saya terkejut bila pak bakaq cantas idea tu habis-habisan.... Musykil nih....

    http://tunhisyamuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Salam.
    Moga sihat..PRU ni mai la kot Baling. Kabor ustaz Najmi nk jd calun. Ganti tempat Ust. Nakhaie dulu2. Lahad Datu: Agenda dh nampak, Esscom 5 battalion, 1 batalion +-800 org. Campoq tolak sama agnesi lain dpt la +-5000 undi pos. Mad Baling.

    ReplyDelete
  13. Salam. Nak tanya Pak Bakar ni syiah kan. Saya nak join macam mana?

    ReplyDelete