Friday, February 22, 2013

Mengapa pemimpin PAS dan kencing kawan berpisah tiada?

Kena balik Taiping. Suami kakak saya masuk ICU. Allahummashfi kulla maridh, ya Allah, ya Shafi.

Bagi yang rajin jenguk blog ni, tak ada update la sehari dua ni. Memang anak saya ada bawa balik iPad. Tapi, aku tak mesra dengan iPad dan iPad pun tak mesra dengan aku.

Saya nak cerita sikit ja hari ni. Apabila seseorang itu hanya sekali sekala ja terkencing kawan dia, kita dengan baik sangka bolehlah anggap itu silap.

Tetapi bila dengan dengan istiqamahnya dia kira nak kencing kawan dia ja, itu bukan silap. 

Itulah yang dilakukan dengan begitu konsisten dan komited oleh beberapa pemimpin PAS sejak selepas pilihan raya 2008. Semakin hari, semakin nampak sangat pemimpin-pemimpin PAS berkenaan dan kencing kawan berpisah tiada.

Mereka juga dengan begitu konsisten dan komited membikin onar dan mengkhianati rakyat yang lawan Umno sekaligus tak habis-habis menghadiahkan untung besar kepada Umno.

Orang Umno tak payahlah susah payah berkempen. Mereka boleh relax dan tidur di rumah dan mereka boleh menang dalam pilihan raya akan datang. Pemimpin-pemimpin PAS berkenaan dengan penuh istiqamah dan lazat memberikan perkhidmatan terbaik mereka untuk memenangkan Umno Barisan Nasional (BN).

Bila tulis posting ni, saya teringat Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Datuk Dr Harun Din, Datuk Mustafa Ali, Datuk Harun Taib dan ramai lagi yang majoriti besarnya dilihat sebagai ulama. 

8 comments:

 1. Posting terakhir tuan yg saya tgk, bertajuk 13 Mei top on the list. Ingatkan tuan sudah migrate ke Mesir. Rupa2nya blog itu telah bongkar sauh dari blogger.

  Kalau boleh mintak link semula http://libanglibu.blogspot.com/ dgn blog baru ini.

  T/kaseh.

  ReplyDelete
 2. Bhai Pak Bakaq...

  Ader satu lagi nama yang timbul semalam... Orang kuat UMNO diperingkat pusat yang mai story kat gua... yang best tue.. masa dan tarikh yang dier citer tue matching ngan maklumat yang gua sendiri tau... err... biaq betul nih...

  C++
  CipanTapirTenuk.Blogspot

  ReplyDelete
 3. Geng Ganu lak tu yg terkenal dng sombong dan angkuh.

  ReplyDelete
 4. weii....sohih ke yang diceritakan semua ni...jangan main hantam keromo jer...perkara sebegini boleh menjadi fitnah dan meruntuhkan perpaduan di dalam pakatan rakyat weh!!...

  ReplyDelete
 5. Dengar sendiri dari mulut Nasa bagaimana Harun Din menjana perpecahan dalam PAS

  HArun Din bertanggunjawab di atas perpecahan dalam PAS

  ReplyDelete
 6. Gua yakin dengan TG Harun Din. Insyaallah beliau bukan spt Nasa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. sekadar yakin, tak sama dgn cerita tuan tubuh. Awak yakin esok tak hujan?

   Delete