Monday, April 22, 2013

Hadi beri sebab pertindihan di Marang - am more convinced he is a mole!

Akhir-akhir ni, saya banyak tulis dalam laman Facebook. Berikut antara yang saya tulis:

aku harap calon2 PAS yg lawan kawan sendiri, terutama di Kota Damansara, tidak mempunyai mentaliti holier than thou. Kalau ada sehalus zarah pun perasaan itu, mereka hakikatnya menentang dan melawan Allah! (Di sini)

Sepanjang ingatan saya, saya tak mempromosikan mana-mana calon dalam FB saya, kecuali Nurul Izzah - sebab isteri saya dan saya akan undi dia. Saya hanya bantai Umno BN ja.

Tetapi malam ni saya nak memperomosikan Dr Nasir utk Kota Damansara dan Aru untuk Semenyih.

Mereka sudah menjadi orang tertindas atau mustadh'afin sejak hari penamaan calon 20/4/13 lalu.

And, i always want to walk with mustadh'afin. (Di sini)

Mengulas video bertajuk "Kenapa berlaku pertindihan calon PAS dan PKR" oleh Datuk Seri Abdul Hadi Awang, saya tulis:

i wish i can believe this fella...

Yo lah tu! (Di sini)

Mengulas berita TMI bertajuk "PAS-PKR seat clashes from fear of defections, says Hadi", saya tulis:

With a friend like Hadi Awang, we dont need enemy! (Di sini)

Mengulas berita bertajuk "Hadi beri sebab pertindihan kerusi di Marang", saya tulis:

Kenyataannya memperlihatkan sikap holier than thou yg amat ketara. Tetapi, di atas semua itu (kena tulis dlm English jadi tepat sikit): i am more convinced than ever he is a mole! (Di sini)

Dan, di bawah berita bertajuk "Mat Taib: Hanya PAS mampu bimbing ke arah Islam", saya tulis:

saya bersyukur Mat Taib telah meinggalkan Umno. Serious saya bersyukur! Keinsafan tak kenal usia dan kita pakat-pakatlah doa yg terbaik utk dia.

Tetapi bila dia kata dilaporkan berkata "Hanya PAS mampu bimbing ke arah Islam", saya kesian sangat kat dia. Serious saya kesian! (Di sini)

11 comments:

  1. kalau rakyat marhaen, laju aje pak ostad ni label kita MUNAFEEQ. kalau kena kat btg hidung depa, gelaran apa yang sesuai ? ke depa ni insan kamil?

    p/s. perjalanan PR masih jauh, kalau menang PRU13 pun, kapal tetap belayar dalam gelombang dan chances untuk tenggelam amat tinggi selagi ada juragan yang kerja dalam gelap nak bocorkan lantai kapal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerja dalam gelap? Sekarang ada infrared yg orang2 seperti Penarek beca, C++ , dan ramai lagi peneropong yang boleh nampak.
      Bagi diri saya Setelah membaca berbagai2 info dari berbagai sumber Parti. Setakat hari ini, mengenai Calun Bebas dari parti masing2 Peminpin atasan masing2 seolah2 berkata:
      "Dapur kami ok. yang pecah2 tu hanya pinggan mangkuk."
      kami masih boleh buka kedai.......tanpa disedari pelanggan tetap sudah curiga, Pelanggan baru tak jadi masuk.

      Delete
  2. Sedih apabila memikirkan PAS ada kepimpinan tinggi setahap PKR ketua cawangan , malah Nurul Izzah nampaknya jauh lagi matang dan bijaksana dalam hal hal politik. Kesian PAS jika semua terpaksa merujuk kepada Tok Guru Nik Aziz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju taraf pimpinan pas cuma setaraf ketua cabang pkr.Pas memang tak ada tokoh yg berwibawa.Kena pulak hj hadi yg selalu bikin problem pada pr.

      Delete
  3. Bhai Pak Bakaq...

    Gua selama nih kalu boleh takmo menamakan Hadi Awang sebagai munafiq... tapi... atas sebab nih... atas sebab dier ader tandatangan watikah calon tanpa melalui saluran parti yang sah... maka terpaksa gak gua nak namakan kapla UG nih sebagai munafiq politik... Itu jer

    ReplyDelete
  4. Ha ha ha. Senang betui cakap org munafiq le mcm. Tuduh mau ada bukti bro. U all boleh teropong sampai dlm hati org ke. Hj. Hadi tak terkesan dgn dua tiga mangkok mcm kau orang yg lebih lajak drpd laju. Kalau tak boleh sumbang apa2 jgn buat masalah la bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. daripada mintak org bagi bukti kat hang baik hang p carik dan asah akal dan hati hang.. moga2 xterus buta tuli pekak dannnn huuuuu kasihan anak2 masa depan kalau terus di perjudi nasib depa dengan taghut2 mcm hadi awang dan seangkatan dengan kapal umno mereka! what a shame, tolong buang serban lilit sampai biul otak tak boleh pikir!

      Delete
    2. hahaha... kalau kena kat 'Tuan Presiden' backup bkn main. Mungkir janji. Apa hukumnya dan pandangan Islam ttg mungkir janji. Begitu juga bila 'Tuan Presiden' seolah-olah menidakkan 'keislaman' seseorang tanpa mendalami hati seseorang...or 'Tuan Presiden' boleh 'scan' sampai kedlm?. Hahaha...bagaimana pula 'Tuan Presiden' boleh berunding dlm gelap dgn satu kumpulan yg secara jelas dan terang menolak hukum2 Allah?. Gua konpius dgn pegangan 'Tuan Presiden'. Halal di satu pihak, haram di satu pihak yg lain. Walhal, isunya 'akidah'. Sosialis, nasionalis, kapitalis...apa bezanya?. Jgn takbur la bro...boleh berbeza pendapat tapi jgn takbur sampai menjatuhkan airmuka org lain lebeh2 lagi kalau 'Tuan Presiden' adalah dri sebuah parti yg berlandaskan Islam dan Al Quran. Rasulullah SAW sendiri tidak pernah menajtuh air muka seseorang even org itu yahudi..

      Delete
    3. Kerusi bertindih lain dah selesai..kerusi dun kota damansara menantu sendiri apsal tak paksa selesai sekali? Tak kisah la pkr ke pas ke tapi bg tuyup ked cepat2..dodol betul la..dah berlarutan krisis ni kuar kat media tak sudah2..ini ka cara parti korang berpolitik? Lagi merosakkan ada la.. Esok kuar lagi crita dun ni..lusa kuar lagi..sampai dah hujung hari mengundi..bila org tuduh dia mole, ramai puak2 marah..tapi tindak tanduk tak ubah mcm mole bro.. bagi selesai cepat boleh? Hal kerusi menantu sendiri lambat nak settle.. bijak skit berpolitik bro.. Kecuali la mmg niat tu nak jadi pembangkang selamanya aku tak tau la..

      Delete
  5. N.39 Kota Damansara. 6 penjuru. Bebas 2. Bn 1. PKR 1. PAS 1. Anih dan pelik. Bagi PKR atau PAS? Subahanallah.... Mohd Nasir pd thun 2008 di sinilah. Knapa skrg ada Rizuan dari PAS? kalau terus bertanding PKR dan PAS yakinlah BN yg berhasil akan menang.munkin inilah yg PAS maukan.Kesepakatan yg telah d tandatangani, PAS tak peduli(yg tndatngani). mengaibkan Nasir dan partinya PAS tak perduli. Inilah Islam yg sebenarnya....heheeeeee. Husam atau Mat Sabu....harap2 cepatlah jadi presiden PAS.Mat Sabu pastikanlah jika tak mau melihat PAS terus2 menjadi pembangkang.bukan tak menghargai hudud?skrgni yg utama menumbangkan BN.jgnlah mengundi dah hampir, mulut menjadi celupah...konon inilah politik.....kwikkwikkwikkwik.

    ReplyDelete
  6. TGHH mmbuat statement yg nak mmperbodoh bodohkn ahli dan org ramai....mnunjukkn sifat PAS yg x boleh d percayai bila buat perjanjian sifat munafik...dan sifat tamaknya yg keterlaluan DAP yg kafir pun boleh pegang pd janji...seterusnya menghina dan buat tuduhan kpd ahli2 PKR dgn menuduh prtindihan calon kerana ada calon yg jual pil kuda, ada yg daftar lewat takut2 nak bagi menang percuma kpd BN
    seterusnya calon adalah brfahaman kominis...4 org lagi sedang d cari cari apa kesalahan mereka untuk menghalalkn sifat tamak yg ada pd PAS...polis PR lah katakn.

    ReplyDelete